lördag 2 mars 2013

Heja Gumman Tö!!



Häromdagen läste jag den gamla klassiska sagan ” Olles skidfärd” för barnen.
 När vi närmade oss slutet så insåg jag att det är detta som händer just nu, striden mellan ”Gumman Tö” och ”Farbror Rimfrost” alltså.
Gumman Tö jobbar på hela dagarna, hon sopar undan snön med sin kvast och jämnar väg för vintergäck och snödroppar så att de kan vända sina små ansikten mot solen.

 Till slut blir hon lite trött och vilar sig en stund och då passar han på, Farbror Rimfrost alltså, och blåser ut sin vintriga andedräkt på allting så att Gumman Tö får börja om från början igen nästa morgon.
Solen har trots allt sett hur hon sliter och kommer till undsättning, så det blir svårare och svårare för Farbror Rimfrost att göra världen så vit som han vill. 
Till slut ger han upp och flyttar hem till sin kompis ” Kung Bore”. Där sitter de i hans kalla slott och smider nya kalla planer för nästa vinter.
Gumman Tö vann alltså till slut och alla blommor, djur och människor är tacksamma mot henne och hoppas att hon får vila lite i ”Prinsessan Vårs” fina blomsterprydda vagn.

Det goda vinner i nästan alla sagor och det känns jättebra även den här gången.

Välkommen säger jag till Våren, även om den är lite kall ännu, och tack till alla snödroppar och vintergäck som har trott på  Gumman Tö hela tiden.

1 kommentar: