lördag 6 oktober 2012

Uppfinnare, se hit!!


Att vi som bor på landet har väldigt närgågna grannar ibland det vet vi ju. Ja, nu tänker jag inte på dem som bor i husen bredvid utan på de små besökarna som ständigt finns runt omkring oss men som vi mest ser till på hösten,gnagarna alltså!!

För vår del har vi en alldeles otroligt duktig katt som tar många,många men när inte ens han orkar mer utan ligger stilla och däst i närmaste stol och rapar istället för spinner då får man ta till det ”tunga” artilleriet
. I växthuset blir det råttfällor! Därute hade vi lagt solrosor på tork för att kunna ta hand om fröna och använda dem som fågelmat i vinter. Råttorna hade missuppfattat det och tog för sig av det dukade bordet ända tills....Ja, fällorna fungerade!!

Inomhus är det musfällor som gäller och särskilt om kvällarna kan man höra dem smälla igen i skåpet under diskbänken.

Nu kanske någon tycker att vi är förfärligt elaka mot de ”snälla” små djuren men jag resonerar som så: ”jag går inte hem till dem och gnager så då behöver inte dom besöka mig heller.”

En annan sorts husdjur ,listiga, smygande och tystlåtna det är dammråttorna. De ligger på lur under soffor och sängar, först som ett litet ofarligt grått pulver och sen när man minst anar det har de blivit stora och feta och anfaller utan förvarning. Visst, de kan bekämpas med ” snabeldraken” men tänk så mycket enklare det vore med fällor för dem också! Då kunde man bara tömma fällorna emellanåt och det skulle ju spara både elström och städtid.
 Snälla,snälla finns det inte någon som kan uppfinna sådana, tänk vilken fart det skulle bli på den försäljningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar