tisdag 18 september 2012

Kottar



Vi har väl alla läst och hört talas om att våra gamla förfäder inte hade så många leksaker när de var barn. Om de hade riktig tur hade de en docka i form av ett vedträ med koltecknade ögon eller en barkbåt att tävla med i närmaste bäck, dessutom fanns ju alla kottarna. Kottarna fick ben och förvandlades till husdjur, ladugårdar byggdes av kottar och pinnar och barnen lekte länge med sakerna, när de inte måste arbeta och hjälpa till med vardagssysslorna i familjen.
Nu kan jag meddela från mycket säker källa, nämligen mina egna ögon, att barn fortfarande leker med kottar!! Dagens barn samlar kottar och bygger, mäter, räknar och framför allt leker med dem. De bygger det som finns i deras värld av idag t.ex. grillar, datorer och spindelmän.  De använder för övrigt allt som finns i naturen om de bara får en chans och gör fantasifulla konstverk och låtsaslekar med hjälp av pinnar och blad.


Nu krävs det en del av alla vuxna för att barnen ska få chansen att upptäcka dessa fantastiska leksaker, en söndagsutflykt till närmsta skog kanske med kläder som tål att leka i och massor av överseende med leriga skor och smutsrandiga ansikten. Till på köpet får alla vuxna frisk luft, naturupplevelser och intryck att ta med sig i vardagen.  Förutom resan, som man kanske gjort ändå t.ex. till en stormarknad, så är det gratis att uppleva allt detta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar